Friday, December 24, 2010

now im change ..

aku tak sempurna sebagai seorang hambaNYA
aku tak sempurna sebagai seorang umat
aku tak sempurna sebagai seorang anak
aku tak sempurna sebagai seorang kawan
dan aku tak sempurna sebagai seorang kekasih

knaper ak higlight kt cnie sbb ak memg nak ckp pasal menjadi seorng
kekasih ...
ingat lagi mak banyak kali pesan ..
'syuhada....study dulu..jgn pikir nk bercinta2 nie'
ingat gak lagi cikgu sekolah cakap ..
'kalau nak cari jodoh biler dh degree nnt dh blhla cari'
macam2 dengr .. tpi yg penting diri sendiri kan ..
mcm maner nak handle sumer nie ..
semua atas nawaitu masing2 ..

otak aku kosong
perasaan kosong
sangat susah untuk ak senyum
gelak sekarang nie..
ak tak tau aper terjadi dgan diri aku sendiri
macam tak tentu arah hidup sekarng..
tapi tk der sorg yg phm ak
tkder pun ...
deside untuk berdiam diri
banyak hbskn masa dlm bilik
dan kalau boleh ak nak baring jer dlm bilik tue
rasa mcm biarlarh ader org mandikan
biarlah ader org suapkan makan
sebb sgt2 xder mood untuk sumer nie
knaper yer ak mcm nie ?

family ..
biler tgk mak ngn abah rasa lain jer
mcm ader somthng dlm hati tpi tk tau nk ckp mcm maner
tpi yg aku taw ak syg sgt dengn dyorg
tgk adik2 ..
selalu kalau aku mrh , suara mesti akn tinggi
tapi..
sekarang..
ak rasa suara ak ader satu tahap yg tak akn lepasi suara tnggi
marah ker tak marah ker suara akn samer jer ..

kawan-kawan ..
sekarg nie ak rindu sumer kawn2 aku
kawan ? yg sentiasa ader dlm hati nie
yg sentiasa kekal dalam hati nie
aku hnyer ingt dyorg jer
yg dtg kejap dlm hidup aku
aku mcm luper kt dyorg
atin,atie,naje,mai
azmir,azmi
azam,shafa,aida
n beberapa lagi ..

n last sekali ..
dia ..
aku dh cuber sedaya upaya aku untuk buat dyer sentiasa senyum
tapi semua tak memadai ..
tak syg ? sygg ..
tak jeles ? jeless ..
tak care ? care sgt ..
tapi aku tk tau mcm maner nk express kn bnder nie
nie larh ak sekrg
tpi aku tau dyer tak blh nk terima semua nie
dyer tk blh nk phm ak ..
ak tk blh nk lyn dyer mcm yg dyer nak
knaper dyer perlu untuk mendera hati dyer
dyer ader yg terbaik untuk diri dyer

jujur dalam hati aku ...
aku nak sorng2 skrg ...
tknk sesiapa pun ..
ak nk duk sorg2 dlm dunia ak sendiri ..
kalau ader yg tnyer kenaper ak mcm nie ?
jwpn ak mmg tk tau ..
ak tk tau kenaper ak mcm nie ..
serius mmg tk tau ..
tapi mmg tkkn ader sorg pun yg phm ..
sbb ak sndiri tidak memahami aperkh semua nie ..

can everyone just leave me alone ..
eventhough
im always want to stay with all of you ..

now...
sad is my smile
cry is my happy
alone is my partner
give-up is my strength

and im always pray ..
i have to be strong to make up my life with my colurfull ..

2 comments:

spAn_kUrAk said...

aku penah rase mcm tu.
nak duk sesorang je.
tp everytime aku mcm tu, the best way nak jadi happy is klua lepak2.
so, jom jenjalan kat shah alam nnt. ;)

cheer up girl!

...chu-are... said...

the best way ! but the worst gak sbb tgh tkder duit kasen ku !!
ehehehe
bgaimaner kah ??:(