Friday, December 24, 2010

ranking;kawan atau dia

dulu masa zaman budak hingusan nie tak pernah lak terpikir nak pilih
kawan atau si dia .. sbb masa tue hentam keromo jer punyer cinta
asalkan atas nama couple .. cinta monyet .. serabut punyer cinta an ..
hahahaha..tpi tue yg bnyk bgi pengajaran untuk cinta sejati ..
yer2 arr jer.... hahahaha.... tapi ... bak kata orang... kata aku pun lah..
tahun berganti tahun
umur berganti umur
ceh ! nak ckp kau dh matang larh an..tkder maknenyer !!
kalau ader orang yang belikan aku mainan masak2.. ak akn main lagi !
hahahaha .. bukan matang tapi memikirkn kehidupn yg akn dtg
sbb umur dh meningkt dah weh !!! hahaha
then .. satu hari si dia tanyer ..
''aku syg kwn ak lagi bnyak dari dyer kn??"
ak masa tue terpkir jgk aper jwpn untuk soalan nie
sbb masa tue mmg tk tau per2 pun ......
dan hari nie aku akn bgi jwpan dyer...
bagi aku , family , kawan , cinta
maner yg akn diutamakn ??
atau lebih baik maner yg 1st , 2nd , n 3rd
of course dalam per2 hal pun family akn jdi yg pertama..
yg menjadi persoalannyer ...... saperkah yg akn menduduki tmpt
kedua dan ketiga ....
ikut ranking aku .. senarai dyer akn jd mcm nie ..
1. family
2. friends
3. love
yer ! nie larh jwpn yg akn ak bgi kepada sesiapa yg menanyer ..
ini akn jdi pegangan ak smpai sebelum aku kawin nnt..
tpi nnt kalau jatuh jer lafaz nikah dekt aku...
urutan dyer jadi mcm nie pulak
1. love
2. family
3. friends
*aku perempuan sbb tue yg pertama suami .. kalau lelaki lain jd ranking dyer..
bagi aku larh kan...sbnrnyer tk perlu pun kter tnyer
'agak2 maner ranking ak an'
sebab ... ranking dalam kasih sayang hanyer akn mndtgkn kesedihan
kiter bknnyer nk lawan
'saper yg ader kasih syg banyk !!'
kiter kene ingat TUHAN dh berikan kiter nikmat dyer seadil-adilnyer
kalau kiter kurg syg dekt cnie, kiter ader lebih dekt maner2 lagi an...
dan lagi satu .. syg untuk family , kawan dan cinta adalah berbeza
takkn samer untuk semuanyer ..
yang paling penting ...
kejujuran dalam hubungan
keikhlasan dalam hubungan
apabila pegangan nie di pegang ..
percaya larh yg syg yg kiter bgi untuk smua org di sekeliling kiter
akan jadi yg THE BEST untuk mereka ...

*sejak akhir-akhir nie aku macam mhasabah diri aku
untuk semua yang berlaku dalam hidup aku sekrang ..
aku tknak memeningkn kepala dgn bnder yg merepek..
ak cumer mnghrpkan ketenangan .. :)

No comments: