Saturday, December 11, 2010

study ..

20 tahun hidup dekat dunia .. dalam 20 tahun nie , kehidupan di U yang buat aku lebih mengerti erti kehidupan ... belajar ? cinta ? kawan ? yer .. dekat U semua nie menjadi satu dalam kehidupan ... kematangan yang sebenar adalah dari pengalaman yang lepas .. study ? lepas jer SPM, dapat sambung study dekat UiTM segamat .. Dip. in Science Quantitative. kat sini permulaan lah hidup untuk menjamin kehidupan masa lapang .. first sem dip sgt bersemangt untuk study ... n ALHAMDULILLAH .. first sem dapat 3.62 .. DL .. first time DL, n until now masih tk dpt pegang DL tue lagi .. masuk second sem .. org cakap nie zaman gelap sbb semua jatuh .. pointer dapt 3.22 .. teruk an ?? masuk jer sem 3 tekad stdy balik btol2..maybe sem 2 bnyk men2..n pointer untk last dip tue dapt 3.48... ckit jer lagi nak DL...tpi sgt syukur .. :) ok...aku kumpul pointer dip dengan CGPA 3.45 dan melaui CGPA nie aku apply untuk fast-track ke dgree .. n i get it !
Bach.(Hon.) Science Mathemathics .. kehidupan di s.alam nie yang mebuatkan study aku di awang-awangan .. tah naper kat cnie tak boleh nak stdy n dapt keptsn baik masa kt dip tue.. try n try .. tetp berlaku bnder yg samer... I CANT .. mmg tk boleh .. ikut kan hati nak quit study ..
tpi nnt nk bwt aper ? nak kejer aper ? baru2 nie dapt result untuk second sem..n sgt HORRIBLE! tak tau larh macm maner nk ckp..mmg dekt s.alam nie chemistry mmg tkder..
first dapt tau result hari tue terus msej kt mak ckp nk quit ..tkkn larh mak bgi an.... seorg mak tkkn biarkn anak dyer putus asa...n dsbbkn ini.. aku akn try buat yg terbaik lgi untuk nex sem...
aku akn cari maner slh aku...aku akan usaha lagi ... doakan aku untuk jadi yang terbaik ..
INSYAALLAH :) i cant do it ...

No comments: