Tuesday, December 28, 2010

terbuang tapi terkaya ??

ha ! nak share satu cerita nie an .. al-maklumlah keboringan dirumah
telah menyebabkan aku menekan huruf-huruf di keyboard ni
untuk search web2 yang merepek2 jer ..
so....bukak page google ..
then tekan nie
C E R I T A P E L I K
then keluar larh senarai2 web yg berkaitan ..
nie larh aku nak cakap kelemahan internet nie
dyer akn keluar semua yg berkaitan dengan CERITA dan PELIK
so ..ader ker dyer kelurkan CERITA 18sxxxx
ak tak bukak k ! ! ;D
ok . dah melalut .

kembali kepada yang asal ..
tajuk entry nie ..
terbuang tapi terkaya ?
ok larh . aku search satu web nie .
senarai orang yang terkaya di dunia .

Macam biasa nombor satu bukanlah rahsia, mestilah Bill Gates. Macam mana pulak yang nombor 2 dan seterusnya, lihatlah rangking ni...


  1. Bill Gates, Microsoft, USD50 Billions
  2. Warrent Buffet, Bukan Tokey Buffet!, USD 42 Billions
  3. Carlos Slim Helu, Telecommunications, USD30 Billions
  4. Ingvar kamprad, IKEA, USD28 Billions
  5. Laksmi Mittal, Steel Industry, USD23.5 Billions
  6. Paul Allen, Microsoft, USD22 Billions
  7. Bernard Arnault, Luis Vuitton, Cristian Dior, USD21.5 Billions
  8. Prince Alwaleed Bin Talal Alsaud, Raja Saudi punya anak saudara, USD20 Billions
  9. Kenneth Thomson, Thompson Group, USD19.6 Billions
  10. Li Ka-shing, Investments, USD18.8 Billions
tangga ke-12 pulak Roman Abramovich .
ok . tau tak orang yang buat komputer DELL iaitu MICHEAL DELL
dyer nie berada di tangga ke-12

ok...nie larh list2 dikatakan orang yang terkaya di dunia tapi di sebalik
kehidupan 'kekayaan' dyorang tue , korang tau tak 7 daripada dyorang
adalah mereka yang kena BUANG KOLEJ atau UNIVERSITI dan ada jgk
yang BERHENTI SEKOLAH setakat sekolah tinggi jer .

tapi kan aku tak tau 7 orang tue saper ..
cari gak kat tenet cam tak der jer
mungkin nak jager privacy dyorang ..
hahahaha

btw kan aku rasa ....
mereka ni membuktikan bahawa untuk berjaya kita tak semestinya
kena skor semua A dalam exam tapi dengan semangat
tidak mudah putus asa dan bekerja keras!

kene buang tue weh !
still boleh jadi terkaya ..
bukan dalam negara tapi DUNIA !
ok . bukan hanyer nak mencari kekayaan tapi ..
tgk usaha dyorang untuk berjaya :)
memeberi aku satu azam nie .
chaiyok2 chu r ! :D

No comments: