Monday, January 31, 2011

hujan itu rahmat :D


*senyum ! :)

hari nie banyak sangat kejadian, dah boleh buat jurnal dah . hahahahaha
first sekali yang berlaku hari nie adalah BANGUN TIDOR .
mesti r bgun tidor dulu an . :P
then bangun2 tidor, dalam hati .. 'Hujan lagi larh..'
dan sangat sejukkkkkkkkkkkk
nak mandi pun kalau boleh nak mandi ala2 P.Ramlee & The Geng .
hahahahaha . Just bersihkan taik mata jer an :P
ok larh, actually this morning, kene hantar nana balik .
so,dalam pkul 9 cmtue r bertolak r dari rumah nie bersama,
NANA, YATT(kawan nana) dan AKIEM
mula2 tue happy2 r dalam keter sampai nampak signboard
"JALAN DITUTUP" pun main redah jer ! hahahaha
ambik ko ! sampai satu tempat tue, tber2 kene tahan ngn sorang abg nie ha .
'Dik, jalan tutup dik .. ader banjir ngn tanah runtuh kat depan.'
dah pulak ! dengan selamber kami semua balik ker pilah balik .
hahahahahaha
rasa macam aper tah .. takper r chu-r, g makan angin jap :p

firdaus yang sgt GEDIX !
akak dyer chumel an ? hahaha
makanan yang kami bedal ramai2 ! :D

then lepas hantar YATT balik, kami semua menuju larh ke rumah pulak
sampai jer rumah, PANGGGGGGGGGG !
bukan kene lempang tapi kami semua kene marah ngan abh sebb rumah tk kemas :(
aper lagi masing2, jadi macam kuda kene pukul dengan ceti ..
laju jer semua bwt kejer ! hahahaha
pastue dah siap sumer2, makcik datang ngn anak2 makcu :)
lamer gak larh an..
borak2 sumer kan ..
lepas makcik balik kg ..
abah siap2 mandi then sumer serbu tanyer .
'Abah nak g maner ?'
'Abah nak g jalan2 tengok2 banjir ..'
aper lagi, sumer 'NAK IKOT !!'
hahahahaha. Kami sumer memg pantang kalau abah ajk jalan :P
then sumer menuju ke kerete ..
tber2 nampak abah pergi kat tayar ..
BOCOR ! kene PAKU !
abah pun tanyer ..
'Tadi korang bawk kereta tak rasa per2 ker ?'
hahahahahaha... sedap jer td aku bawak kereta..
tak rasa per2 pun !
tue larh hikmah tak jd g melaka gaknyer
bygkan kalau sampai melaka jd cmtue ..
MAMPUS AKU !
aku dh r tak tau nk tukar tayr sumer nie an ..
abah pun tukar r tyre spare
then terus g kedai tayar, tampl tayar ....

sian abah dalam hujan taw, tapi kami payungkan :)

tengok kami sumer menbantu tapi bantu tengok jer ! :P
na , payung tue kemaner arah r ko nie !

mereka nie sangat MENGADA ! POYO !

nie kat tempat kedai tayar tue.
*Abang belakng tue hensem! hahaha

next ! nie part yang excited sangat nie !!
kami semua suruh abah pergi kedai ikan ..
mula2 nana larh katenyer nak beli ikan, nak bwk g U .
then dah semua orang pun nak beli ..
tapi sampai jer saner, semua beli kura-kura :D
semua orang beli sorang sekor termasuk r adik bongsu aku tue
[bukan pandai jaga pun :p]
excited2 jugak tapi total sumer tue ader r dekat rm100 ..
melayang ! takper sebb chumel sangat !!! :D

nie jer gambar ader, malas nk tangkap .
takper nnti aku up-2-date :D

otw balik rumah tue baru r kiteorg melawat tempat yang banjir .
boleh tahan gak r .
sungai dah melimpah .
ader r gak nampk rumah dah tenggelan dek air .


sungai dah melimpah dah

nie jalan nak g Uitm

*sian abah demam kene hujan
*kura2 kiteorg selamat hidup sekarang nie :P

walau per2 pun, hari nie sangat best ! :D

No comments: