Friday, February 25, 2011

biler sayer seorang PENSYARAH !


lumrah larh biler dah masuk universiti kene menghadapi
manusia yang digelar PENSYARAH .
namer pun manusia, so .. berbagai kerenah lah yang akn kiter lihat !
kompem ! mesti ader lecture yg kiter suker dan tak suker an !

jenis pensyarah macam maner yg kiter suker ?
kalau aku larh an . aku suker lecturer yang ..

1. sempoi
2. lawak
3. bwt student mcm kawn2 dyer jer
4. baik
5. suker senyum
6. ajar dengn baik, slumber tapi paham !
7. tak ambik serius sgt dalam semua bnder..mksdnyer tk garang .

dan lain2 lagi .... aku larh kalau jadi lecutrer...
quiz ngn test take home !
wah ! bagus an ak ?? hahaha
takder r..sebb bagi aku larh an .
sebgai lecturer kan kiter yg kene tolong student .
so, aku rasa nk tlng student dengn bender2 mcm nie larh .
sebb nanti final, cm ner nk tolong dh an . mmg 100% diri sendiri larh
tapi ............
setiap pertolongn tue agak2 r kan..
nie sampai studnt pijak kepala payah larh !
so...baik tapi tegas !
tegas kat sini bukn garang tapi make sure all of them respect u !

kawan aku cakap ..kiter nnt kalau jadi cikgu ker lecturer ker ..
first2 masuk kelas nnt kene jd garang dulu sebb biar student kter nnt akn respect kiter .
so, biler kelas2 yang lain nnt, walaupun kter nnt dh mcm kawan dekat dyorng,
dyorg sumer akn respect kiter as a lecturer and students !
paham sumer ?
wah..chu r, citer2 ko mcm nk jd lecturer jer ..
mak yg suruh !!
so, mak itu lebih tau aper yg terbaik untuk kiter..
insyaAllah, ader rezeki ader larh an ! ;D

2 comments:

cik mimi ridza said...

wahhh..
nak jd lecturer?
good luck!

setuju bab carry marks tue!huhu

...chu-are... said...

hahaha
doakan !! ;)