Friday, March 4, 2011

sejarah saya dengan bola

gempak tak tajuk ? tak langsung ! hahahaha
tak der r...sajer nak mengisi masa lapang dengan mengupdate blog ..
nak cerita macam maner aku boleh terjebak dengan BOLA .
chopppp2 !! sebelum nak citer2 nie, kalau korag dah rasa perasaan seperti ni ..
''ee minah nie tah per2 jer nak citer pasl bola ...''
takpun yg macam nie ..
''boring jer citer bnder2 nie ..''
tak pun ..
''eee..menyampahnyer! ''
siler2 kan bawak cursor anda di butang [X]
bukan nak manghalau tapi kalau dah timbul perasaan cmtue,
macam tak sedap larh pulak an ...
:D

ok..sambung ..
aku taw pasal bola nie sejak dari tadika lagi ..
biler cikgu2 bertungkus lumus mengajar aku eja ..
B.O.L.A
korng ingt seng ker nak blajar eja2 nie ..
susah taw ..
dari situ larh aku taw aper itu bola ..
perkataan jer larh ..
hehehehe

B.O.L.A
cikgu pun cakap ..
''bola tue bulat ....''

ok..nak cakap pasal first player yang aku kenal ...
dyer larh paling femes dulu !!
korg mesti taw ...

ha..kenal tak ??
tak kenal jugak ??
jap2 ea...

pergh ! hahaha
ishh..tak baik larh !!

inilah DAVID BECKHAM !
aiyoooo...korg mesti taw punyer an ..
first player yg aku kenal
dan... dyer larh penyebabnyer aku menjadi
PEMINAT BOLA !
semuanyer aku rasa masa piala dunia masa aku darjh 6 .
giler larh masa tue . laki pun tak giler macam aku ! hahaha

ok..agk2 negara maner pulak aku minat ?
eh..kalau aku dh mint beckham tentu2 larh ENGLAND !

opzz sory MALAYSIA ...
hehehe
kalau anda berada dalam dunia sudah tentu masa tue
aku minat MALAYSIA !
hehehehe

sebenarnyer semua nie first impression ..
disbbkan aku kenal BECKHAM yg first player ..
automatik jadi peminat dyer ..
samer macam SITI ..
disebabkan dye penyanyi pertama yang aku kenal ..
automatik aku minat dyer ..

ok, nie perhubungan dyer ..
disebbkan beckham first player aku kenal ..
then first country yang aku taw
automatik first EPL club yang aku taw ...
dulu BECKHAM team aper ??
MANCHESTER UNITED !!
sebb tue sampai sekrg nie
MU tetap di hati ! hehehe
dah banyk generation dh aku tgk dalm player MU
tpi tetp mint MU .. memg tak leh di ubah kot !!
owh MU !!! ;D


cumer lepas BECKHAM keluar MU aku jdi FRUST !
oh tidak !
tapi C. RONALDO masuk !


aku tgk first sekali masa dyer main untuk first time ...
dah larh ganti tmpt beckham an then pergh dyer main!
muda kot masa tue ! main dyer gempak !
tapi........sekali lagi .. dyer pindah ker REAL MADRID .
sekali lagi FRUST !
so..membuat keputusan untuk tidak telalu menyayangi mereka
hehehehe
then..sekarg nie ? im still MU FANS ! ;D
tapi .. untuk terlalu macam dulu tak larh ..
ader jer mint pemain MU tapi biasa2 jer ..
HERNANDEZ dgn MACHEDA !
LUVE U LARH !!!!!!!!!!!!!!!
hehehehe..
bru ckp tknk taksub tapi takleh !
hahahahaha..
takder larh..biasa jer kot ....

macheda

hernandez

nak taw tak citer2 time aku taksub2 dulu ..
dekat rumah penuh dengan keychain MU
baju MU takyh ckp larh an ..
kalau boleh nak muatkan satu ALMARI ! hahaha
pergi sekolah ..
tak sah kalau dekt beg atau pencil box takder ..
PIN MU atau KEYCHAIN MU
lepastue..pergi sekolah an bawak fail ..
dalam fail tue dekt depn sekali letak
MANCHESTER UNITED besar2 !!!
lepas tue dekt belakng sekali letak ..
name2 player MU dengan no jersi lagi .
ha ..ambik kau ! giler tak ??
hahaha
perempuan kot !
aku perempuan betol taw..takder tomboy2 nie walau mint bola :P
ee...macam2 lagi larh ..
cumer satu ceriter sampai sekrg aku takleh luper ..
aku tgk bola pkul4 pagi dekt rumah sorng2 ..
tiber2 MU score..aku menjerit satu rumah ..
mak aku kuar bilik ..
''kau buang tebiat ker jerit malam2 nie !!!''
hahahaha..
mak aku marah da ...
dh larh mak aku tgh sarat mengndung masa tue,,
nasib bek tak keluar adik aku lagi masa tue... hehehehe

kawan2..nak taw tak team maner aku tk suker ??
nak bocorkan rahsia nie !!
BRAZIL !
paling tak suker ..
kalau CLUB ..
CHELSEA !
hahahaha
diam2 ea
:P

urmmm..tue jer larh kot ..
hehehehe...
kalau ader terasa.. SORRY ! :D


2 comments:

cik mimi ridza said...

haha..
comelnyeeee.
suke england jugakk.
tapi club suke real madrid...
haha

...chu-are... said...

real madrid ???
kiter suker gak tapi biasa2 jer !! :P