Monday, April 2, 2012

kawan.

Assalammualaikum semua :)
hari nie terbukak lak hati dan merajinkan jari jemari saye ni untuk menaip entry di blog !
lame dh ak tak taip bende2 yg betul2 untuk ditaip . paham tak aper aku cakap ? hahaha

first sekali, entry nie adelah untuk mengingatkan atau MENYEDARKAN diri aku nie .
second, untuk buat ikhtibar atau ambik yg baik2 dari entry ini yer kawan :)

kawan ? ape makne kawan pade korang ? korang rase ade makne ke kawan nie untuk korang ?
atau sahabat ? sahabat ade makne tak untuk korang ?
bagi aku, kawan ade lah luaran dan sahabat adelah luaran dan dalaman kite.

sebelum nie ak selalu merungut sebab kawan aku macam nie lah, kawan aku macam tue lah .
dan perkataan 'BESTFRIENDS' senang2 jer aku bgi kat seseorang tue wlaupun tak layak pun .
kenape ? sebab aku, NURUL SYUHADA BT SAHARIZAN adelah seorang yg senang sgt mnggap seseorang itu sbgai sahabat aku atau lebih tepat, aku ade lah jenis SAYANG kawan yg terlalu .
itulah masalah aku yg buat mase sekarang msh lagi dlm proses pembaikan.
aku nak ceritakan satu situasi yg aku rase korang bgi lah title SAHABAT kepada siape dlm situasi ni .

sem lepas adelah sem yg sgt berat bgi aku, pelajaran dan yg peling kritikal adelah family aku .
takde saper yg taw semua nie melainkan diri sendiri dan cuber perbetulkan aper yg terjadi dalam hidup aku. ape yg berlaku dalam family aku biarlah aku yg taw cume korang takkn pernah sanggup pun dgn keadaan yg berlaku dlm diri aku. munkin andaian aku sebb setiap maslh pada setiap orang adlh berbeza cara atasi dyer. biler bende nie terjadi, korang rase sape yg korang cari ? family ? mungkin kalau masalah kawan, yer, family lah yg korang cari tpi kalau masalah family , yup ! aku perlukan seorang kawan atau lebih tepat seorang SAHABAT. sebenarnyer aku tak taw nak cakap cmne sebb hal macam nie sgt COMPLICATED untuk diceritakan . seorang kawan yg aku titlekan 'BESTFRIEND'. yer, aku cari dyer. aku cerite semua maslh dgn dyer dgn harapan atleast aku akn ok .tapi, kenape aku tak rase semua tue, kenape ? gaya dyer buatkan aku bertmbh sedih sbb aku tak dapat cool kan diri aku . mase tue aku paham, yer..mungkin dyer mmg cmnie. tapi, mase tue kau taw tak, aku nak kau ade dgn aku sebab aku percaye kau, aku cerite dekat kau. kau jer yg boleh buat aku senyum tpi nape aku tak dapat pun ? one day aku gaduh besar dgn dyer smpai dyer cakap 'kau ingat aku tak kisah kat kau ? aku kisah lah' kisah ? betul kau kisah ? nape kau terus diam ?? smpai sekrg, nothing from you ? ini kau cakap bestfriend ? yg kau ckp mcm adik-beradik ? yer, semua slh aku sbb terlalu berharap dkt kau kan . FULLSTOP .

tapi Tuhan tue adil kan, dyer hadirkan aku seorang sahabat yg ketawa same2 dengan aku, aku nangis citer kt dyer, dyer pun same nangis . berharganye air mata dyer biler dyer pun same mengalirkn air mata dyer untuk aku jugak . ANIS. aku sedar hari ini, dyer larh yg paling taw pasal diri aku, yg paling care pasl diri aku . mase aku ade mslh dgn family, dyer selalu cakap 'Anis selalu doa untuk chu r' sabar yer chu-r . biler aku tak tahan dgn maslh aku, aku call dyer, dyer pun same2 nangis dgn aku . dalam tak sedar juga wlaupun kiteorg tak lame kenal tpi sbnrnyer dyer lah bnyk taw pasl personal aku , maslh aki, gembira aku, sakit aku . yer Anis. baru hri nie chu-r sedar Tuhan turunkan sahabat untuk kiter tnpe kite sedari sebb yg baik tu lah kite sush sgt nk nampk kan . biler Anis taw chu-r demam hari ni, mcm2 Anis ckp kt chu r kan. kalah mak chu r. hahaha. Anis jer yg care. thanx untuk semua Anis .

dan sebenarnyer ape yg terbuka hati aku untuk cakap pasl nie bukn aku nk burukkn sesiape cume ckup lah hati aku terlalu mnghrpkn kepada yg tidak sptotnyer, ckuplah hati aku terluka wlaupun mereka berjanji tkkn lukekan hati aku lgi. ckuplah semua tue. semua tue buatkan aku mkn dalam dan yg paling ak tak paham, wlaupun semua nie terjadi, mereka semua ade dalam hati aku, sikit pun syg tue tk berubah sikit pun tkder rase nk buang dyorg dlm hati aku . dan sekarng aku kene let go kan. semua nie terbuka untk hati aku biler aku tweet nie :


dan ini respon dyer. yer, nad lah yg sedar kan aku. thanx sis :')


sebab tu org ckp hidup ini pelik kadang2, sebab kadang2 yg pelik tue lah akn buat kite berpikir. berair air mata aku type entry nie slh satu dyer sbb aku tak sngka aku dapat hadapi semua nie. dan Alhamdulillah semua ok :) to Anis, semua atas doa Anis jgk. terima kasih :)

1 comment:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.