Tuesday, July 31, 2012

TYPICAL MALAY

Assalammualaikum
Selamat berpuasa untuk hari ni ! :D

Hari ni aku nak cakap pasal sumething .
ok. sebelum aku lahir, mak abah memg dh keje dengan uitm
dyorg pun sebelum kawin jumpe dekat uitm.

ok. berkaitan dengan nie .
kalau mak abah dah keje uitm mestilah dyorg nak
anak2 dyorg masuk uitm.
Lepas spm, first choice sampai last choice
semua uitm .
uitm dihati ? hahahaha

bukan nie aku nak cerite tapi orang yg berada
di sekeliling aku .
dulu mase mula2 dapat tau masuk uitm .
semua dok tanye .
" KAU DAPAT MANE WEH ? "
"aku dapat uitm .."
"PATOT LAH, MAK AYAH KAU KEJE UITM,
LEH MINTAK ORANG DALAM"
sentap aku . habis kau ingat keputusan aku burk
sgt ker nak masuk uitm .
nie baru kawan, yg tua2 dok tnye aku ..
"DAPAT MANE DIK?"
"dapat uitm makcik/pakcik/kakak/abang ,,"
"SENANG LAH DAPT, MAK ABAH KEJE UITM.."
aku ?? nak sentap2 nie orang tua.
tapi setiap pertanyaan dyorg tue aku mesti jawab ..
"saya masuk uitm atas keputusan, takde main orang2 dalam ni ..
keputusan saye layak untuk tempatkan saye dalam uitm. "
penat taw tak tiap kali nak menerangkan kat semua orang,
yang aku dapat masuk U bukan sebb ORANG tapi DIRI SENDIRI.
TYPICAL MALAY.

pasal result pulak, semua orang pikir bile mak ayah keje
uitm, result kite tu dyorg boleh tukar sesuker hati.
woittt ! si Sahol tu pun tkleh tukar keputusan anak dyer taw.
kalau mak abah aku leh tukar result ak, DL ak tiap sem.
Takyah aku g kelas. Takyah aku belajar. Takyah aku amek exam.
haishh.mcm mane larh boleh pikir cmtue ..
TYPICAL MALAY.

stress bile pikir semua usaha kite dipertikaikan .


2 comments:

iena_mieyna ^^ said...

hehe..don't think so much about people's talk lah..normal lah tu..sy pun selalu kena..bknlah nk ckp sy ni pandai sgt,tp nye, bila org tnya result ke, study mana ke, org msti akan ckp, mmg lah pandai, ayah cikgu..eii..ayah ilmuan skalipun kalau dah diri sndiri x usaha x ada mknanya..org2 yg typical ni should be called as meleis. hihihi

...chu-are... said...

yup. tired untuk org mcm nie. serabutkan kepala je ! btw, thanxxx :)